Σελίδες

About Me

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατοπειρασμός

Σημερα ειχα τρομερη ορεξη, για κάτι με πολυ σοκολάτα. Ψαχνοντας στο διαδίκτυο , σε αγαπημενο site συνταγών , είδα την παρακάτω συνταγή.





Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 3/4 κουπας κακαο
  • 3/4 κουπας μαργαρινη σοφτ
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 6 αυγα
  • 1/2 κουπας γαλα
  • 1 βανιλια
  • 1/4 κ.γ.σοδα
  • 1/2 δοση γλασο σοκολατας

Υλικα για γλασο σοκολατας
(τα υλικα ειναι για μια δοση)
  • 300γρ.σοκολατα κουβερτουρα
  • 1 κουπα κρεμα γαλακτος.

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαλτε τα υλικα του κεικ στο μπολ του μιξερ.
  2. Ανακατεψτε τα πρωτα ελαφρα με ενα κουταλι κι υστερα χτυπηστε τα ολα μαζι στη δυνατη ταχυτητα επι 4', να ααφρατεψουν και να διπλασιαστουν σε ογκο.
  3. Το μιγμα πρεπει να ειναι αφρατο και πηχτο.
  4. Αδειαστε το σε μεγαλη φορμα για κεικ καλα βουτυρωμενη. Το μιγμα δεν πρεπει να καλυπτει περισσοτερο απο 2/3 της φορμας. Ψηστε το στους 175 βαθμους για 1 ωρα.Αφηστε το 5 λεπτα μεσα στη φορμα και μετα αναποδογυριστε το σε πιατελα να κρυωσει.
  5. Στο μετεξυ ετοιμαστε το γλασο και περιχυστε με αυτο το κεικ.

ΓΛΑΣΟ:
  1. Βαλτε τη σοκολατα κομμενη σε μικρα κομματια σε μια κατσαρολα με βαρυ πατο.
  2. Ριξτε μεσα την κρεμα γαλακτος και βαλτε την κατσαρολα σε χαμηλη φωτια.
  3. Ανακατευοντας συνεχως για να μην κολλησει η σοκολατα στον πατο, λιωστε και ενσωματωστε τη μεσα στην κρεμα γαλακτος ετσι ωστε να επιτυχετε ενα λειο πηχτο γλασο.
  4. Χρειαζεται γυρω στα 5'.
  5. Οταν το γλασο κρυωσει περιχυστε με αυτο το κεικ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου