Σημερα ειχα τρομερη ορεξη, για κάτι με πολυ σοκολάτα. Ψαχνοντας στο διαδίκτυο , σε αγαπημενο site συνταγών , είδα την παρακάτω συνταγή.
Υλικα για γλασο σοκολατας
(τα υλικα ειναι για μια δοση)
ΓΛΑΣΟ:
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
- 3/4 κουπας κακαο
- 3/4 κουπας μαργαρινη σοφτ
- 2 κουπες ζαχαρη
- 6 αυγα
- 1/2 κουπας γαλα
- 1 βανιλια
- 1/4 κ.γ.σοδα
- 1/2 δοση γλασο σοκολατας
Υλικα για γλασο σοκολατας
(τα υλικα ειναι για μια δοση)
- 300γρ.σοκολατα κουβερτουρα
- 1 κουπα κρεμα γαλακτος.
Πώς το κάνουμε:
- Βαλτε τα υλικα του κεικ στο μπολ του μιξερ.
- Ανακατεψτε τα πρωτα ελαφρα με ενα κουταλι κι υστερα χτυπηστε τα ολα μαζι στη δυνατη ταχυτητα επι 4', να ααφρατεψουν και να διπλασιαστουν σε ογκο.
- Το μιγμα πρεπει να ειναι αφρατο και πηχτο.
- Αδειαστε το σε μεγαλη φορμα για κεικ καλα βουτυρωμενη. Το μιγμα δεν πρεπει να καλυπτει περισσοτερο απο 2/3 της φορμας. Ψηστε το στους 175 βαθμους για 1 ωρα.Αφηστε το 5 λεπτα μεσα στη φορμα και μετα αναποδογυριστε το σε πιατελα να κρυωσει.
- Στο μετεξυ ετοιμαστε το γλασο και περιχυστε με αυτο το κεικ.
ΓΛΑΣΟ:
- Βαλτε τη σοκολατα κομμενη σε μικρα κομματια σε μια κατσαρολα με βαρυ πατο.
- Ριξτε μεσα την κρεμα γαλακτος και βαλτε την κατσαρολα σε χαμηλη φωτια.
- Ανακατευοντας συνεχως για να μην κολλησει η σοκολατα στον πατο, λιωστε και ενσωματωστε τη μεσα στην κρεμα γαλακτος ετσι ωστε να επιτυχετε ενα λειο πηχτο γλασο.
- Χρειαζεται γυρω στα 5'.
- Οταν το γλασο κρυωσει περιχυστε με αυτο το κεικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου