Ετοιμάζω ένα
μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βάζω να σιγοβράζουν 2 δάχτυλα νερό. Βάζω σε
ένα ανοξείδωτο μπολ 6 κρόκους αυγών και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα
χτυπάω με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω μια πυκνή κρέμα. Προσθέτω το χυμό
από 5 λεμόνια και το ξύσμα από 2 (ακέρωτα και βιολογικά) και
συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως
χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
- Η λεμονόκρεμα είναι βασικό συστατικό της κλασικής λεμονόπιτας (lemon pie). Αφού γεμίσω μια ψημένη βάση τάρτας μέχρι επάνω με λεμονόκρεμα, χτυπάω 5 ασπράδια αυγών σε σφικτή μαρέγκα και την απλώνω στην επιφάνεια της κρέμας, ανασηκώνοντας κορυφές με ένα πιρούνι. Πασπαλίζω τη μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και ψήνω την τάρτα σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς οι κορυφές της μαρέγκας.
- Με τη λεμονόκρεμα φτιάχνω γεμιστά μπισκότα, βάζοντας λίγη κρέμα ανάμεσα σε δύο μπισκοτάκια της αρεκείας μου.
- Αλείφω με λίγη λεμονόκρεμα φέτες από απλό κέικ βανίλιας.
- Βάζω λίγη λεμονόκρεμα πάνω σε ρυζόγαλο ή κρέμα βανίλιας, στο σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.mamapeinao.gr/articles/1212-%CE%A4%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D
Για να παρασκευάσετε 1 κιλο κρέμα θα χρειαστείτε:
Ετοιμάζω ένα μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βάζω να σιγοβράζουν 2 δάχτυλα νερό. Βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ 6 κρόκους αυγών και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω μια πυκνή κρέμα. Προσθέτω το χυμό από 5 λεμόνια και το ξύσμα από 2 (ακέρωτα και βιολογικά) και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
- Η λεμονόκρεμα είναι βασικό συστατικό της κλασικής λεμονόπιτας (lemon pie). Αφού γεμίσω μια ψημένη βάση τάρτας μέχρι επάνω με λεμονόκρεμα, χτυπάω 5 ασπράδια αυγών σε σφικτή μαρέγκα και την απλώνω στην επιφάνεια της κρέμας, ανασηκώνοντας κορυφές με ένα πιρούνι. Πασπαλίζω τη μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και ψήνω την τάρτα σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς οι κορυφές της μαρέγκας.
- Με τη λεμονόκρεμα φτιάχνω γεμιστά μπισκότα, βάζοντας λίγη κρέμα ανάμεσα σε δύο μπισκοτάκια της αρεκείας μου.
- Αλείφω με λίγη λεμονόκρεμα φέτες από απλό κέικ βανίλιας.
- Βάζω λίγη λεμονόκρεμα πάνω σε ρυζόγαλο ή κρέμα βανίλιας, στο σερβίρισμα.
Ετοιμάζω ένα μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βάζω να σιγοβράζουν 2 δάχτυλα νερό. Βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ 6 κρόκους αυγών και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω μια πυκνή κρέμα. Προσθέτω το χυμό από 5 λεμόνια και το ξύσμα από 2 (ακέρωτα και βιολογικά) και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
- Η λεμονόκρεμα είναι βασικό συστατικό της κλασικής λεμονόπιτας (lemon pie). Αφού γεμίσω μια ψημένη βάση τάρτας μέχρι επάνω με λεμονόκρεμα, χτυπάω 5 ασπράδια αυγών σε σφικτή μαρέγκα και την απλώνω στην επιφάνεια της κρέμας, ανασηκώνοντας κορυφές με ένα πιρούνι. Πασπαλίζω τη μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και ψήνω την τάρτα σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς οι κορυφές της μαρέγκας.
- Με τη λεμονόκρεμα φτιάχνω γεμιστά μπισκότα, βάζοντας λίγη κρέμα ανάμεσα σε δύο μπισκοτάκια της αρεκείας μου.
- Αλείφω με λίγη λεμονόκρεμα φέτες από απλό κέικ βανίλιας.
- Βάζω λίγη λεμονόκρεμα πάνω σε ρυζόγαλο ή κρέμα βανίλιας, στο σερβίρισμα.
Ετοιμάζω ένα μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βάζω να σιγοβράζουν 2 δάχτυλα νερό. Βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ 6 κρόκους αυγών και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω μια πυκνή κρέμα. Προσθέτω το χυμό από 5 λεμόνια και το ξύσμα από 2 (ακέρωτα και βιολογικά) και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
Βάζω το μπολ να στερεωθεί στα χείλη της κατσαρόλας, χωρίς ο πυθμένας του να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύω ασταμάτητα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να πήζει. Η διαδικασία διαρκεί 7 - 8 λεπτά. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, ρίχνοντας τα ένα-ένα και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει κάθε κομμάτι στο καυτό μείγμα πριν προσθέσω το επόμενο κομμάτι.
Αδειάζω την κρέμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα βάζω στο ψυγείο. Διατηρούνται εκεί έως 1 χρόνο.
Πως χρησιμοποιώ τη λεμονόκρεμα;
- Η λεμονόκρεμα είναι βασικό συστατικό της κλασικής λεμονόπιτας (lemon pie). Αφού γεμίσω μια ψημένη βάση τάρτας μέχρι επάνω με λεμονόκρεμα, χτυπάω 5 ασπράδια αυγών σε σφικτή μαρέγκα και την απλώνω στην επιφάνεια της κρέμας, ανασηκώνοντας κορυφές με ένα πιρούνι. Πασπαλίζω τη μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και ψήνω την τάρτα σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς οι κορυφές της μαρέγκας.
- Με τη λεμονόκρεμα φτιάχνω γεμιστά μπισκότα, βάζοντας λίγη κρέμα ανάμεσα σε δύο μπισκοτάκια της αρεκείας μου.
- Αλείφω με λίγη λεμονόκρεμα φέτες από απλό κέικ βανίλιας.
- Βάζω λίγη λεμονόκρεμα πάνω σε ρυζόγαλο ή κρέμα βανίλιας, στο σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου