Σελίδες

About Me

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οliebollen - Χριστουγεννιατικα γλυκα απο την Ολλανδια.

    Χριστουγεννα και Πρωτοχρονια χωρις oliebollen δεν γινεται. Καθε χρονο τα φτιαχνουμε με τη μαμά μου και τηρουμε εστω και ετσι καποια εθιμα απο την πατρίδα της.

     Επισυνάπτω την συνταγή......





OLIEBOLLEN
500 γρ. αλευρι
35 γρ. μαγιά
25 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλατι
½ λιτρο γάλα χλιαρό
200-300 γρ. σταφίδα μαύρη
Ξύσμα λεμονιού
Σπορελαιο για τηγάνισμα

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε το αλευρι , το αλάτι και τη ζάχαρη.
Mουλιάζουμε τη σταφίδα από βραδύς , τη πλένουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει. Τη προσθέτουμε στο μίγμα.
Αφου αναμείξουμε όλα τα υλικά σκεπάζουμε το μπώλ και αφηνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ζεσταινουμε σε ένα βαθυ κατσαρολακι το σπορέλαιο.
Παιρνουμε 1 κουταλια της σούπας από το μιγμα και το βάζουμε στο λάδι (όταν κάψει).
Τηγανίζουμε 5-6 λεπτά (όταν ψηθει η μια πλευρα τους αυτά γυριζουν μόνα τους , γι’αυτό μη βαζετε πολλες κουταλιες μεσα στο λάδι, αφηστε να εχουν χωρο) , θα παρουν ένα καφε χρώμα.
Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε αποροφητικο χαρτι κουζινας για να στραγγιξουν για λιγο.
Τα σερβιρουμε σε πιατέλα και πασπαλιζουμε  με ζαχαρη αχνη.




 Με αυτη την δόση φτιαχνουμε 50-60 τεμαχια.
Καλό θα ειναι να τρωγονται την ίδια μέρα , γιατι σκληραίνουν την επομένη . Οχι οτι δε τρωγονται πάντως. Ετσι κι αλλοιως σε μας δε προλαβαινουν να "δουν" την επομενη μέρα..  Τα εχουμε εξαφανισει ολα, με το που εμφανιζονται στο τραπέζι. χιχιχι


Καλή σας όρεξη!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου