Σελίδες

About Me

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ταρτα Σπανάκι

Θελω να ξεφύγω λιγο απο τις κλασικές καθημερινες συνταγές μαγειρικής . Να δοκιμάσω κατι νέο. Γι' αυτο και τις τελευταιες μέρες πειραματιζομαι με συνταγές, φίλων και γνωστών.

Απλά υλικά που μπορουν να απογειώσουν τις γεύσεις στον ουρανίσκο μας. 
Θα ξεκινήσω με την Ταρτα Σπανάκι της αγαπημενης φίλης Τασίας.

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ






Υλικά για
ΖΥΜΗ:
 250 γρ αλεύρι,
 120 γρ βούτυρο,
 1 αυγό,
 3 κ.σ γάλα,
 Αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ:
350 γρ σπανάκι,
 3 κ.σ ελαιόλαδο,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 πράσο,
 1 ξερό κρεμμύδι,
3 αυγά,
3 κ.σ γιαούρτι ή 200 μλ κρέμα γάλακτος,
1 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό,
 μοσχοκάρυδο,
150 γρ φέτα,
λίγο τριμμένο τυράκι για επικάλυψη. 

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το  αλεύρι. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο για το βούτυρο σε κύβους. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Ρίχνουμε το αύγο, γάλα, αλάτι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε πράσο, κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε και το σπανάκι να σωταριστεί ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι ή τη κρέμα, φέτα σε κομματάκια, σιμιγδάλι και το μοσχοκάρυδο. Ενώνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο σπανάκι.

Ανοίγουμε τη ζύμη, την τοποθετούμε σε λαδωμένη ταρτιέρα 25 εκ ή σε γυάλινο πυρέξ). Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και προφουρνίζουμε στους 190 για 10 λεπτά ή κοιτάμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο απλώνουμε τη γέμιση να πάει παντού, ρίχνουμε το τριμμένο τυράκι από πάνω. Ψήνουμε για 30 35΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου