Σελίδες

About Me

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κρεμα Μανταρινι

Εχω τόσα μανταρινια που έχουμε ,δεν ξερω πια τι άλλο να  κάνω. Λικερ εφτιαξα, Μανταρινάδα επίσης. Και για να πω οτι θα τα φάμε ολα αυτα που εχουν πανω τα δέντρα , δεν υπαρχει περιπτωση. Ετσι όταν ο αγαπημένος φίλος Φιλιππος ανηρτησε την συνταγή  Κρεμα Μανταρίνι , συνταγή απο την Χίο, είπα πως θα τη δοκιμάσω.

Το αποτέλεσμα με αφησε εκπληκτη. Δε μπορουσα να εκφράσω την θεσπέσια γεύση της. Οσοι δε την  εχουν δοκιμάσει , θα προτεινα να το τολμήσετε.

 ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ







Υλικά:
1 κιλό χυμός μανταρινιού
1 μανταρίνι ξύσμα
80 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια κορν φλάουρ
νερό


Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και το ξύσμα του μανταρινιού και τη ζάχαρη και τα βράζουμε, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό (σε μπολ) και το προσθέτουμε στο χυμό όταν πάρει βράση, ανακατεύοντας.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή ψηλό ποτήρι.





1 σχόλιο: