Σελίδες

About Me

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μηλόπιτα της μαμάς

Μηλόπιτα της μαμάς







300 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο (θερμοκρασια δωματίου)
Αλάτι
Ξυνόμηλα
Ζάχαρη για τη γέμιση (όσο θέλουμε)
Κανέλα
Μαρμελάδα βερίκοκο

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βουτυρο μέχρι να εχουμε μια σφηχτή ζύμη. 
Την αφήνουμε να ξεκουραστει 15 λεπτά και την απλώνουμε στη φόρμα μας σε πάχος μισο εκατοστου.
Ανακατευουμε τα ψιλοκομμένα μήλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα και τα βάζουμε πάνω στη ζύμη. (αν εχει περισέψει ζύμη την απλώνουμε από πάνω από τα μήλα).
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου στους 160 – 170 βαθμους για 45 λεπτά.
Μολις τη βγαλουμε από το φούρνο την αλείφουμε με τη μαρμελάδα βερίκοκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου