Σελίδες

About Me

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μερέντα φτιαγμένη απο τα χεράκια μας......

Προ ημερών ειχα βρει μια συνταγή για Σπιτική Μερέντα στο διαδίκτυο..... 
Τα υλικά απλά  και τα ειχα στο σπιτι. Ετσι λοιπον σήμερα, το πηρα αποφαση και την εφτιαξα. Φουντουκια δεν ειχα, αλλα και σκετη ειναι νοστιμότατη. Με τα συγκεκριμένα υλικά, γεμιζει ενα βάζο 750 ml.



Και για οσους θα ήθελαν να την φτιάξουν οριστε και η συνταγή:



Υλικά...

80 γρ. Κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)


Στην πράξη:

Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.


Πηγή:alexiptoto
http://www.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου