Σελίδες

About Me

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Λιμοντσέλο

    Δροσερό απεριτίβ επισφραγίζει ένα καλό γεύμα και συνοδεύει άψογα τα γλυκά επιδόρπια, τους καλοκαιρινούς μήνες.




Τι χρειαζόμαστε:
  • 15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
  • 2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό
Φτιάχνει: 3 φιάλες των 750ml
Πώς το κάνουμε:
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βουρτσίζουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγει κάθε υπόλοιπο του κεριού που συνήθως τα αλείφουν. (Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ακέρωτα λεμόνια εάν βρούμε).
  2. Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.
  3. Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει).
  4. Βάζουμε σε βάζο τη μία φιάλη vodka προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. (Πρέπει να είναι σε σκοτεινό μέρος)
  5. Οταν περάσει αυτό το διάστημα,διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
  6. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μπουκάλι vodka, κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για ακόμη 40 ημέρες.
  7. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε φιάλες.
  8. Πέρνουμε ένα διαυγές ποτό που πίνεται καλύτερα παγωμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σημαντικό να μη μείνει καθόλου "άσπρο" επάνω στη φλούδα. Αντί για vodka μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας. Εάν χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια αντί λεμόνια, έχουμε ένα καταπληκτικό ποτό orangello.



Όσο πιο μυρωδάτα και φρέσκα τα λεμόνια, τόσο το καλύτερο. Τα μυρίζουμε να είμαστε σίγουροι. Αν έχετε και δική σας λεμονιά, τόσο το  καλύτερο.

Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ μας μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη.


Στην υγειά σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου