Σελίδες

About Me

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μαθημα μαγειρικής σε παιδιά της Δ' ταξης δημοτικου ,απο τον Σεφ Γιαννη Μπαξεβάνη

       Την Κυριακή το πρωί , ηταν προγραμματισμένη η συναντηση των παιδιών της Δ2 τάξης , του 3ου Δημοτικου Σχολείου Αγιου Νικολάου, με εναν απο τους μεγαλυτερους Ελληνες Σεφ. Τον κ. Γιαννη Μπαξεβάνη. 

                      

    
Δειτε το βιογραφικό του εδω


     Στις 11.00 πμ στη εστιατοριο "Ferryman" στην ακτή της Ελουντας , ο ιδιοκτητης του εστιατορίου  και ο διασημος σεφ περίμεναν ευδιαθετοι, τα παιδιά μαζί με την δασκάλα τους.  Αφου εγιναν οι απαραιτητες συστάσεις, τα παιδια ακολουθησαν τον σεφ στην κουζίνα. 

    Με την καθοδήγηση του ιδίου και της βοηθού του, τα παιδια εκοψαν τα λαχανικα και μυρωδικα/βοτανα που τους ζητησε. Το κεφι ανεξαντλητο και ο ιδιος φιλικότατος με τα παιδια. Η συνταγή απλή (για μας)  ... χορτοπιτάκια με φύλλο απο μειγμα αλευριου και χαρουπαλευρου. Εντυπωσιακό!!!

     Αφου τελειωσε η διαδικασια του τεμαχισμου και ζεματισματος των υλικών, τα παιδια ασχοληθηκαν με το ανοιγμα του φύλλου. Ευχαριστος πανικός επικράτησε καποια στιγμη οταν αρχισαν τα παιδια αλλα και ο σεφ, να πετανε ο ενας στον αλλον αλευρι και να αλληλολερώνονται.     

    Μετα απο καμποση ώρα τα πρωτα χορτοπιτάκια μπηκαν στον φούρνο και τώρα ηταν  θέμα υπομονής, εως οτου βγουν απο τον φούρνο και δοκιμασουν τα παιδια αυτο που εφτιαξαν τα ιδια, με τη βοήθεια και καθοδηγηση του σεφ.




     Τα πρωτα χορτοπιτακια εκαναν την εμφανισή τους στης πιατέλες και ολοι εσπευσαν να δοκιμασουν. Τα παιδια κερασαν με υπερηφάνεια , περαστικους τουρίστες που με απορια κοιτούσαν , γιατι ειχαν μαζευτει ολοι εκει. 

      Ηταν μια υπεροχη συναντηση που εγινε με πρωτοβουλία της δασκαλας της τάξης και την συμμετοχή του καταξιωμένου ελληνα Σεφ. 

     Εγω, ως γονέας εχω μονο καλά λογια και ευχαριστες εικόνες απ'αυτην την συνάντηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου